Loading...
  • Voor 23.59 besteld, morgen in huis
  • Gratis achteraf betalen
  • Altijd de beste prijs
Top Sun Solar collector zwembadverwarming mat 610x65cm Top Sun Solar collector zwembadverwarming mat 610x65cm Top Sun Solar collector zwembadverwarming mat 610x65cm Top Sun Solar collector zwembadverwarming mat 610x65cm

Top Sun Solar collector zwembadverwarming mat 610x65cm

payment methods

Prijzen

Winkel   Levertijd Prijs  
GasMask.
GasMask.nl-&-Detoxen.eu
Uiterlijk 8 februari in huis € 119.00 Bekijk »

Specificaties

Alles over dit product

Top Sun Solar collector zwembadverwarming mat.

Zonne-energie producten van TopSun zijn 610x65cm en makkelijk te koppelen

Verwarm uw zwembadwater voordelig met zonne-energie
Wat is er nu lekkerder dan verwarmd water in uw zwembad. Wilt u geen last meer hebben van water dat te koud is om te zwemmen. Dan is deze solar mat ideaal.

U verwarmt uw zwembad gratis met zonne-energie.
Zodra de zon schijnt wordt het water opgewarmd doordat de pomp het water door de verwarmingsmatten transporteert.
Op een warme zomerdag kan het zwembadwater worden opgewarmd met max. 6 graden celcius.


Hoe het zonnepaneel werkt
Met behulp van uw zwembadpomp wordt er water door de zonnecollectoren gepompt. Het water wordt verwarmd door de zon als het in de donkere en warmte vasthoudende mat zit. Het verwarmde water stroom terug uw zwembad in en is 3 - 5 graden warmer dan het water in uw zwembad.Verwarm uw zwembad met 1°C per 2 tot 4 uur
U koopt de solar verwarming om uw zwembad te verwarmen. Het zwemwater dat naar uw zwembad terugstroomt kan 3 tot 5 graden warmer zijn dan het water in het zwembad. Dit is de meest efficiënte manier om een groot zwembad te verwarmen. Op een warme dag met veel zon wordt uw zwembad in de Ideaale situatie iedere 2 uur met 1°C verwarmt. Hoe groter uw zwembad, hoe langer uw verwarming echter nodig heeft om de gemiddelde watertemperatuur met 1°C te laten stijgen (tot max. 4 uur op een warme dag). Naast de omvang van uw zwembad is de mate van verwarming daarnaast afhankelijk van de 2 volgende factoren. Ten eerste is het weer van invloed. Hoe warmer en zonniger het is, hoe sneller uw water verwarmt wordt. Ten tweede is de plaatsing van het paneel van invloed op de mate van de verwarming van uw zwembad. Hoe meer zon het paneel opvangt, hoe groter het effect van de verwarming.Minimale capaciteit filterpomp voor deze zwembadverwarming
Om deze zwembadverwarming te gebruiken heeft u een filterpomp van minimaal 4000 liter per uur nodig. U kunt ook een krachtigere pomp op de zwembadverwarming aansluiten. De zwembadverwarming is aan te sluiten op alle filterpompen met een aansluiting van 38/32 mm.

Benodigde pompcapaciteit bij plaatsing mat op de grond: 4.000 liter/uur
Benodigde pompcapaciteit bij hogere plaatsing mat (bv op dak): 8.000 liter/uur


Voor welke zwembaden is de verwarming geschikt?
Deze zwembadverwarming is bij ieder zwembad te gebruiken. Om de grotere zwembaden goed te verwarmen dient u meerdere solar matten te gebruiken. Dit kan eenvoudig door meegeleverde koppelslang. U heeft per 6.000 liter water 1 solarmat nodig.

Bekijk de hoeveelheid solar elementen voor uw zwembad, met de juiste capaciteit pomp >>Neem de volgende stappen om uw zwembadverwarming aan te sluiten:
Kies een goede plek voor de verwarming waar u optimaal van de zon profiteert.
Schakel de filterpomp uit en ontkoppel de retourslang van uw zwembad van de filterpomp.
Bevestig de bij de zwembadverwarming meegeleverde slang aan uw filterpomp en aan uw solar board.
Bevestig de retourslang naar uw zwembad en aan uw solar board.


Tips voor optimaal plezier van uw zwembadverwarming:
Houd uw zwembad ’s nachts en op koudere dagen afgedekt om warmteverlies te voorkomen.
Zorg dat uw filterpomp op de warmste delen van de dag aanstaat om optimaal van de zon te profiteren. Gebruik hier eventueel een tijdschakelaar voor.
Gebruikt u een automatische chloor verdeler? Plaats deze dan ACHTER het solar board, zodat het chloor geen schade aan uw verwarming toebrengt.
Ontkoppel de zwembadverwarming in de herfst. Laat de verwarming leeglopen en berg de zwembadverwarming op om vorstschade te voorkomen.

TopSun is onderdeel van E-see Import

Eigenschappen

Werkt op netstroom Nee
Geschikt voor onderwater Nee
Met pomp Nee
Gewicht 0,1 kg
In de doos Collector, koppelingen, klemmen
Kleur Zwart

Reviews

Benieuwd naar de beoordelingen?

Onze leden kunnen beoordelingen inzien en zelf beoordelingen aanmaken. Geen lid? Meld je gratis aan en krijg direct toegang.

Login direct bekijken
alle reviews